Recept: De Toverdrank die Onsterfelijk maakt

Iedereen kent natuurlijk de toverdrank van Panoramix, waardoor de Galliers onoverwinnelijk zijn. Verboden voor Obelix, want die is als baby in de ketel gevallen. Maar wat is nou het recept voor deze drank? Gelukkig heeft de Estaleiding alle Asterix en Obelix stripboeken doorzocht, en zijn toch achter dit (geheime) recept gekomen.

Let op: dit is strict geheime informatie!!! Ga hier zorgvuldig mee om, bespreek het niet met anderen en laat niet zomaar je computer aan staan op deze pagina!!!

Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Benodigdheden: Gouden snoeimes, koperen ketel, grote pollepel of soeplepel, kom, houtvuur

Ingredienten:
- Handje aardbeien
- 100 gram everzwijn
- Vers gras en veldbloemen
- 4 klavertjes vier
- 1 grote omelet met kaas
- 125 gram eend met mandarijntjes
- Handje noten
- Een vogelpoot
- 3 teentjes knoflook
- 5 laurierbladeren
- 75 ml halfvolle melk
- 4 druppels slangengif
- Paar theeblaadjes
- 50 gram verse vis
- 1 blikje spinazie
- 1 flesje vloeibare salamander
- 500 ml wortelsap (sinds de Odyssee wordt aardolie niet meer gebruikt)
- 1 takje maretak, gesneden met het gouden snoeimes
- 5 liter water
- Naar smaak groenten toevoegen
- Op het eind een snufje zout

Bereidingswijze:
Doe het water, de wortelsap, de melk en het flesje vloeibare salamander bij elkaar in de ketel. Laat dit zachtjes warm worden op het vuur, tegelijkertijd snij je de overige ingredienten zo fijn mogelijk en voeg deze allemaal toe, behalve het slangengif, de maretak en de klavertjes vier. Ze de drank op een hoog vuur tot het kookt, en laat het 45 minuten koken, af en toe roer je het goed door elkaar.
Voeg daarna de klavertjes vier en de maretak toe, en laat dit nog een paar minuten koken. Haal de toverdrank van het vuur voordat je op het laatst de druppels slangengif erbij doet! Roer de drank nog goed door voordat je het serveert!

Let op: de leiding is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen na het drinken van deze toverdrank! Op eigen risico maken, wij zijn ook niet aansprakelijk voor het eventueel verkeerd interpreteren van de ingredienten in de boeken.